Publicaties

Boek: Strategisch plannen in de sociale economie

Is jouw markt volop in verandering? Staat jouw organisatie voor een groeispurt? Dreigen jouw inkomstenbronnen op te drogen? Het zijn enkele van de vele redenen om je strategie te herbekijken. Dit boek helpt jouw maatwerkbedrijf daarbij met tal van oefeningen en tips.

Een weloverwogen strategie zorgt voor focus. Ze bereidt jouw organisatie voor op de toekomst, en houdt rekening met veranderende externe omstandigheden. Ze laat ook toe om gerichte keuzes te maken en de juiste middelen efficiënt in te zetten – om over een langere termijn succesvol de doelstellingen te kunnen realiseren. Voor organisaties die maatschappelijke meerwaarde beogen, komt het er uiteraard op aan om het delicate evenwicht te vinden tussen de sociale en bedrijfseconomische doelstellingen.

Zo’n strategie komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Het opstellen van een strategie vergt grondig denkwerk, veel creativiteit en tegelijk een scherp oog voor de realiteit en het toepassen van een aantal goed gekozen technieken.

In deze publicatie vind je heel wat technieken, tools en tips om werk te maken van het proces van strategische planning in jouw maatwerkbedrijf. De talrijke voorbeelden komen uit de 20 jaar ervaring die Febecoop heeft met strategische plannen in de sociale economie.

Je kan dit boek van de cover tot de achterflap lezen en zo een strakke methodiek volgen om het proces van strategische planning in jouw organisatie van A tot Z in goede banen te leiden. Je kan er ook in grasduinen en inspiratie opdoen om rond je missie en visie te werken, jouw ondernemingswaarden scherp te stellen, jouw concurrenten aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen of je te laten inspireren door een set van indicatoren met betrekking tot de kwaliteit van de arbeid.

Op vraag van Uitgeverij Politeia bundelden we onze methoden, schema’s en tips rond strategische planning in het fraai uitgegeven boek ‘Strategisch plannen in de sociale economie’. Bestel het hier en bereid je organisatie voor op de toekomst.

example

Samen gaan we verder

Heb je specifieke vragen of noden? Wij zijn er voor jou.

Contacteer ons